Marängtårta

 
Håller på att bakar för fullt tills imorgon! Börjar jobba klockan 18.00 så gör alla bottnar och lägger ihop jordgubbstårtan. Marängtårtan som jag gör nu lägger jag ihop imorgon! Jag brukar alltid göra marängtårta där det är både mjuk botten och marängbotten med mandelflarn på men idag gör jag en helt vanlig marängbotten! Tänkte dela med mig av receptet på den :)
 
Du behöver till två bottnar: 
5 äggvitor 
3 dl socker
några droppar ättiksprit eller citron. 
 
börja med att sätta på ugnen på 225 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Ta sedan en ren, torr och HELT fettfri bunke. Är det beläggningar i så förstörs äggvitan. 
 
Vispa sedan äggvitorna tills du kan vända bunken över huvudet utan att det rör sig, fortsätt sedan ett par minuter till för att vara på den säkra sidan ;D 
vänd sedan försiktigt i hälften av sockret och ättikspriten och vänd sedan i resten av sockret. 
Bred ut på plåten till två lika stora cirklar och grädda i mitten ugnen två minuter, sedan stänger du av ugnen och låter marängen stå kvar tills ugnen kallnat. 
 
Jag gör med tre lager maräng så jag använde mig utav 7 äggvitor och ca 4.5 dl socker :)