Recept: Världens godaste morotskaka!

Har använt receptet både till muffins och i långpanna, det blir lika gott båda gångerna! Helt fantastiskt. 
 
Du behöver: 
Kakan
3 stycken ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1-3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen ingefära
1.5 dl solrosolja
ca 3-4 rivna morötter
 
Frostingen
120 g mjukt smör
ca 8 dl florsocker 
1-3 tsk vaniljsocker
pressad lime eller citron
200 g philadelphiaost 
 
Gör såhär: 
Börja med att sätta ugnen på 150 grader. Vispa sedan ägg och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Blanda ihop alla torra ingredienser i en separat skål med gaffel och häll sedan i äggsmeten. Riv morötterna och häll ner dem, tillsammans med oljan och vispa med handvisp. Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen ca 55 minuter. Muffinsarna tar lite kortare tid. Sist gjorde jag i Ica´s engångs ugnsformar och då blev det tre sådana formar av en sats (man köper dem i tre pack med lock) 
Kakan kan se lite kladdig ut ovanpå men så länge stickan är torr när du tar ut den så är de ingen fara. 
Vispa sedan alla ingredienser till frostingen och bred över kakan. Smaka gärna av om mer citrus behövs, det är gott när det blir en liten avstickare. 
Tips: Vispa gärna frostingen i en glasskål så du ser att allt i botten följer med. Desto längre du vispar, desto vitare och krämigare blir den. 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: