Tårtbotten utan ägg
Håller på med dessa förbaskade (haha) allergitårtor igen, men jag tycker det är roligt att få testa sig fram och få fram goda recept även för de som inte tål t.ex. ägg, laktos, gluten osv. Ska prova att baka denna imon eller idag, men lägger ut receptet sålänge och fyller på med bilder efter bakning :)
Denna tårta är fri från ägg, vetemjöl och laktos :) Man kan givetvis använda vanlig mjölk och vanligt vetemjöl och enbart göra en äggfri tårta.
Du behöver:
4.5 dl vetemjöl (eller glutenfri mix)
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
(man byter ut varje ägg mot 1 tsk bakpulver)
3 tsk vaniljsocker
50 g smält laktosfritt smör
2.5 dl laktosfri mjölk
Gör såhär:
Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål med en gaffel så de är klumpfritt. Tillsätt sedan tärnat smör och mjölk och vispa tills de är en len smet. Häll sedan kakan i en smord form (antingen olja eller laktosfritt smör) Den tar ca 40-45 min men sista minuterna kan man testa sig fram med en sticka för att se om den är klar.
Jag använde sempers finmix som mjöl :)
Jag använde sempers finmix som mjöl :)
Hej! Blev den god? Vilken stl på formen?