Vaniljhjärtan
Hej på er!
Har precis bakat vaniljhjärtan - hur gott är inte det?
Jag fick en form från min mamma som är som en muffinsform fast de är hjärtan med ett fint mönster på, så jag tänkte prova att använda den. Vår ica butik här har inte hjärtformar så då får man ta det man har!
Färdiga, supergoda vaniljhjärtan!
Du behöver
Degen:
4 dl vetemjöl
200 g smör
potatismjöl
1 äggula
0.75 dl strösocker
Fyllning:
1 ägg
2 dl mjölk
1 msk strösocker
0.75 msk potatismjöl
2 msk vaniljsocker
Gör såhär
1. Blanda ihop degen med en köksassistent och plasta in. Lägg i kylen i 30 minuter.
2. Förbered fyllningen. Lägg alla ingredienserna förutom vaniljsocker i en kastrull och sjud på låg värme tills krämen tjocknar. Låt svalna av och tillsätt vaniljsockret.
3. Sätt igång ugnen på 200°C.
4. Smörj formen/formarna väl och tag ut degen ur kylen och knåda ihop den snabbt så den blir lättarbetad.
5. Kavla ut drygt hälften av degen till en platta som är ca 4-5 mm tjock.
6. Klä formarna med deg, tryck ut den i alla hörn och kanter.
7. Klicka ut ca 1 tsk kräm i varje form och kavla sedan ut resterande deg och lägg över som lock. Var noga med att trycka ihop degen i alla kanter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.
9. Pudra över florsocker strax innan servering.
Vaniljkräm på nedkylning!
Här är formen jag använde mig utav!
Underbart god vaniljkräm!
Färdiggräddade vaniljhjärtan på nedkylning innan jag vänder ut dom ur formen.