Bärtårta
Hej i åskstormen! Har slängt ihop en tårta till kalaset ikväll :)
Under spacklingsprocessen
Fylld, megahög tårta.
Fluffig marängsmörkräm
Mums
Körsbär, jordgubbar och blåbär.
Mums
Bottnen
3 lika recept (sök på bloggen)
Fyllning 1
After eightfluff
5 dl vispgrädde
En halv förpackning after eight
Värm grädden och chokladen på mycket låg värme tills chokladen smält. Ställ kallt över natten för bästa resultat. Vispa sedan upp som vanlig vispgrädde
Fyllning 2
Lemoncurdgrädde
2,5 dl vispgrädde
3 maxade matskedar lemoncurd
Vispa grädden och rör i curden med en matsked tills de nästan är blandat.
Fyllning 3
Limecurdgrädde
2.5 dl vispgrädde
Limecurd
Vispa grädden och rör i curden med en matsked tills de nästan är blandat.
Överdrag
Marängsmörkräm
4 äggvitor
2 1/3 strösocker
400 g osaltat smör
2 tsk vaniljsocker
ev smak och färg
Vispa äggvitor och socker över vattenbad i en rostfri bunke med handvisp tills kristallerna löst sig. Prova gnugga lite mellan fingrarna så känner du om de är färdigt. Tänk på att vattnet bara ska sjuda, om de kokar så blir de äggbitar i bunken.
Vispa smöret och vaniljsocker med elvisp till en fluffig smet.
När äggsmeten är klar så vispar du den med elvisp tills den är kall och de är en tjock och fin maräng. Klicka sedan i lite smör i taget och vispa rikligt mellan varje gång. Kyl gärna lite innan användning för en fastare konsistens.
Tänk på att bred på ett tunnt lager åt ett och samma håll så inte smulor och fyllningen syns i krämen. Kyl sedan och bred på ytterligare ett lager ända tills krämen är slut och tårtan är täckt och fin :)
Under spacklingsprocessen
Fylld, megahög tårta.
Fluffig marängsmörkräm
Mums
Körsbär, jordgubbar och blåbär.
Mums