Lägga ihop tårta

Hej! Tänkte bara tipsa om hur man lägger ihop tårta på ett smidigt sätt! 
Den här tårtan är fylld med jordgubbsmousse och citronmousse. 
Använd kanten från springformen eller en tårtring när du kyler mousserna och låter den stelna, ringen hjälper till att hålla tårtan rak och fin samt att ingen fyllning ringer ut om de skulle vara lite löst :) 

Jag använde även ringen till att kyla ner första lagret med citronmousse medans jag vispade Jordgubbsmoussen. Fler bilder kommer! 



När du tagit ut tårtbotten ur ugnen så rekommenderar jag att direkt ta loss kanten och vända på bottnen på en skärbräda och ta loss botten. Spänn sedan kanten runt igen så att den håller formen medans den kallnar :) bottnen ligger alltså upp och ner här! Den sidan som är uppåt nu var nedåt i ugnen :)

sedan när du lägger ihop tårtan är det smart att ha den sidan uppåt då den är slät och inte så smulig! 


Helt fylld tårta, ca 1.5 dm hög :) 
Tryck gärna lite ovanpå för att få en rak och fin tårta, ringen stoppar fyllningarna från att åka ut :) 


Mums! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: