Vegetarisk Lasagne

Hallå på er! Det var inte igår jag skrev något här, men nu är det dags igen. Såg att det var tre år sedan jag skapade den här bloggen och så mycket har skett sen dess, men här kommer iallafall ett rykande färsk recept på en vegetarisk lasagne - supergod! 
 
Du behöver: 
3 burkar krossade tomater (de av märket Mutti funkar bra, kvalitet är viktigt här) 
2 dl grädde
2-3 vitlöksklyftor 
salt & peppar 
oregano 
lasagneplattor 
2 påsar riven mozarellaost (de ligger på 125-150g styck)
Valfritt: 
rivna morötter
köttfärs
spenat
 
Gör såhär:
Häll i tomaterna i en kastrull, tillsätt vitlöken och kryddorna och koka tills den vattniga vätskan är borta. Smaka av och rör då och då, för att känna av konsistens och smak. Tillsätt grädden och låt småputtra, var noga med att smaka av igen utifall det behövs mer kryddor. 
Sätt igång ugnen på den temperatur som anges på lasagneplattornas förpackning. 
Täck botten av en ugnsfast form med sås. Strö över ost och täck med pastaplattor. Fortsätt så, så många lager du vill, men se till att avsluta med sås & ost på toppen. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Den exakta tiden står på förpackningen men det är bara känna om plattorna är mjuka. 
 
Smaklig måltid! 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: