Baconlindad kycklingfilé med ostfyllning

Idag kommer det ett nytt recept, dock inget bakande idag utan matlagning. Vi skulle äta kyckling men jag kände inte för vanlig ugnsgrillad kyckling utan ville ha något lite lyxigare - dock väldigt lättlagat. 
 
Du behöver: 
En kycklingfilé per person (vi var 5st)
 2 paket bacon (ca 3 per filé)
1-2 paket creme bonjour ost med smak av vitlök (går självklart bra med vilken som helst)
tandpetare eller liknande 
 
Tina upp kycklingen och skär ett snitt i varje kyckling och gröp ur så det blir ett tomt snitt. Fyll med ost efter önskad mängd och linda sedan bacon runt kycklingen (det räcker att linda över snittet så osten inte rinner ur) stick sedan i tandpetare där baconändarna möts och stek tills de får en fin färg på vardera sida. Tandpetarna sticker upp en bit så när du vänder på dem kan de luta mot tandpetarna. Tillaga sedan färdigt dem i ugnen i ca 15-20 min. Jag hade 225 grader för jag gjorde gratäng samtidigt och det gick super bra! 
 
Om man vill kan man göra en sås på den överblivna osten och lite grädde och kryddor att hälla över kycklingen i ugnen, själv är jag allergisk mot såser så det blev inget med det :) 
 
 
 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: