Mazarintårta
Idag bakade jag en mazarintårta, jag älskar mazariner! Något ljuvligare än smaken av bittermandel och mandelmassa i en saftig kaka med en härlig hallonglasyr finns inte :D Däremot är kakan nog en mardröm om man inte gillar mandel .. Den är väldigt enkel att göra och tar inte så lång tid - något för alla hobbybakare.
Du behöver:
175 gram smör
100 g mandelmassa (jag hade i 200 g och det blev super gott)
1 ägg
ca 8 droppar bittermandelarom (finns på ica)
1.5 dl mjölk
2.5 dl socker
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker (kan uteslutas)
0.5 tsk bakpulver
Glasyr:
2 - 3 dl florsocker
ca 1 dl Hallonsylt (går bra med vilken sylt som helst, så länge man gillar den)
Gör såhär:
Börja med att sätta på ugnen på 150 grader. Smält smöret i micron eller i en kastrull. Vispa ägg, mjölk och bittermandelarom. Riv ner mandelmassan i bunken och tillsätt bakpulver, vetemjöl, socker och vaniljsocker. Rör ihop och tillsätt sedan smöret. Smöret kan ligga lite på ytan men det är bara röra vidare tills det blandat ihop sig.
Häll ner smeten i en springform som du smort och vetemjölat. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Tycker du kakan inte är alls färdig efter 30 minuter kan du höja upp den och grädda lite till tills den fått en gyllenbrun färg. Låt kakan svalna något och gör under tiden glasyren. Mängden sylt beror på hur mycket glasyr du vill ha, det är bara att ha i mer florsocker tills den får en fastare konsistens.
Ställ kakan i kylen tills glasyren stelnat.
Lycka till!

ogräddad kaka :)










ååååh vad gotttttt! ÖGONORGASM!
svar: jocke:)
URL: http://michaeladesiree.blogg.se