Torrjäst vs Färsk jäst
Hej mitt i natten! Nattuggla som jag är fick jag för mig att baka Lite, eller snarare experimentera! Pizzabullarna tog slut så jag ska göra nya, men ska använda mig av torrjäst som jag har fått hem!
En påse torrjäst på 12 gram motsvarar en färsk jäst på 50 gram.
Degvätskan ska värmas till 40 grader istället för 37 som de är vid bakning med färsk jäst. Jag använde sällan termometer utan känner med fingret, har inte misslyckats hittills men risken finns eftersom temperaturen på degvätskan påverkar jäsningen!
Man kan inte baka med torrjäst när man använder sig av kall degvätska!
Det smidiga med torrjäst är såklart att man bara häller den i mjölet och de andra ingredienserna, sedan slår man över degvätskan och knådar ihop :) jag brukar lägga socker och salt i degvätskan så de smälter snabbare och inte bildar kristaller :)
Uppdaterat er med resultatet! 

Så ser torrjäst ut :)

