Tårtbotten - recept
Bakade lite tårtbottnar idag på morgonen. Tänkte jag skulle testa ett nytt recept för skojs skull, men det var nog det värsta receptet någon någonsin skapat. Så jag gjorde mitt egna favoritrecept som fungerar alla gånger! Blir så arg på folk som lämnar ut dåliga recept, hahah.
Du behöver:
5 ägg
2 dl strösocker
3 tsk bakpulver
lite vaniljsocker
1 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
Gör såhär:
Vispa ägg och socker vitt och poröst, i nästan 10 minuter.
Blanda resterande ingredienser i en skål, rör runt så allt blandats och rör ner i äggsmeten. Vispa inte snabbt utan rör bara ihop tills allt blandat sig.
Sätt krage på en springform, smöra hela formen och Klipp en cirkel av bakplåtspapper och lägg i botten, fäst kragen med smör på kanterna. (Krage är alltså att du klipper ett bakplåtspapper itu på längden och gör som en "förhöjning" av kanten på springformen så smeten inte kan rinna över kanten när den växer)
Grädda i nedredelen av ugnen i ca 40-45 minuter, 175 grader, tills stickan kommer ut torr. Låt svalna något, klä med plastfolie och ställ sen för att svalna helt. Frys gärna in och använd dagen efter.
Saker att tänka på för att inte misslyckas:
1. Öppna INTE ugnsluckan första 20 minuterna, då sjunker bottnen ihop.
2. Alla ugnar är olika, så ibland får man lägga aluminumfolie över för att ytan inte ska bli bränd.
3. Sockret och äggen MÅSTE vispas länge, annars blir den inte fluffig och hög. Det ska vara nästinpå vitt och tjockt.
4. Vispar nu ner mjölblandningen så blir den inte hög, då förstörs hela poängen med att vispa äggsmeten länge.
