Magtårta

Hej på er!
Jag har precis färdigställt en tårta föreställande en gravid mage :) 
Den är till en babyshower i helgen, och eftersom könet inte är uppkollat så valde dem att ha en blå rosett och rosa kant. 
 
Den innehåller vit chokladmousse och citronmousse, samt hemmagjorda vaniljbottnar. 
 
Tårtbotten: 
5 ägg 
2.5 dl socker 
1 dl vetemjöl 
1 dl potatismjöl 
3 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker 
 
Gör såhär: 
Sätt igång ugnen på 175°C. 
Vispa ägg och socker poröst, gärna i uppåt 10 minuter. 
Blanda i de andra ingredienserna och vänd ihop med en slickepott. 
Klä en springform med bakplåtspapper och häll i smeten. 
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-50 minuter. 
OBS Öppna inte ugnen de första 20 minuterna, då är risken att hela kalaset sjunker ihop i mitten. 
Låt svalna innan du delar den i 3. 
Observera att du behöver 3 tårtbottnar för att baka en sånhär tårta. 
 
________________________________________________________________________
 
Vit chokladmousse: 
200 gram vit choklad 
3 dl vispgrädde 
 
Gör såhär: 
Smält chokladen i vispgrädden i en kastrull på mycket låg värme, det får inte koka. 
Ställ kallt, gärna över natten. Vispa sedan upp som vanlig grädde. 
 
eller .. 
 
Smält chokladen i micro, vänd försikigt i den i vispad grädde. 
 
_________________________________________________________________________
 
Citronmousse: 
3 dl vispgrädde 
1 citron 
3/4 dl strösocker 
2 äggvitor 
 
Gör såhär:
Vispa grädde och socker poröst i en bunke, tillsätt citron och vispa lite till. Vispa sedan äggvitorna i en fettfri bunke tills de är fasta toppar och vänd försiktigt ner i gräddblandningen. 
 
___________________________________________________________________________
 
Smörkräm: 
200 g smör 
1-3 dl Florsocker 
 
Gör såhär
Vispa smöret poröst och vitt. Tillsätt florsocker tills du tycker att det är en god smak. 
 
___________________________________________________________________________
 
Ihopläggning av tårtan
Välj ut 3 bunkar. En som är lämplig innestorlek för en mage, och två som ska användas som bröst. 
Klä dem med plastfolie på insidan, gärna med en bit kant som du kan vika över när det är ihopmonterat. 
 
Lägg 1 del av tårtbottnen i bunken och "pressa" ner den lite så den är enda nere i botten och jämnt upp på kanterna. Lägg på fyllning. 
Lägg på mittendelen och platta till lite, lägg på den andra fyllningen. Toppa med den sista botten och försök få ytan rak. Klä med plastfolie och förvara i kyl. 
 
Lägg sedan ut dem på en bricka, plåt eller dyl. och fodra tårtan med smörkrämen. Täck sedan med sockerpasta eller marsipan. 
 
 
 
Dessa två skålar använde jag som form till brösten, detta är första lagret med tårtbotten som ligger nederst. 
 
 
Tänk på att arbeta länge med sockerpastan så den blir mjuk och följsam - knåda på! 
 

Klä sedan hela tårtan i vitt, om man väljer det. Ibland är de gjorda som en tröja med en hudfärgad urringning högst upp. Jag klädde magen för sig, och brösten för sig eftersom jag ska ha rosetten i mellan så gör det inget att det blir en liten glipa eller överlappning. 
 
 
Färdiga resultatet! Det som ser fläckigt ut på rosetten är pärlemoglans. 
 
 
Jag är väldigt nöjd för att vara första gången jag gjorde en sån här tårta :) 



Kommentarer
Mammi

Du är jätteduktig :-)

2015-03-21 16:46:04
Janette Menton

Underbar god tårta du gjorde till baby shower :) duktig du är beställer gärna av dig i framtiden /Janette

Svar: Åh vad glad jag blir! Tack!! :)
Emma Johansson

2015-03-22 17:26:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: