Biskvier

Du behöver 

Bottnar
400 g mandelmassa 
1 3/4 dl socker 
2 st äggvitor (Spara gulorna!) 
 
Smörkräm med daim
300 g mjukt smör 
5 dl florsocker 
1 st äggula + de två som blev över från bottnarna. 
2 tsk vaniljsocker 
4 st stora daimgodisar eller någon annan godis (går självklart att utesluta)
 
Dekorering
250 g marabou mjölkchoklad
100 g vit choklad  
1 msk rapsolja  
 
Gör såhär 

1. Sätt igång ugnen på 175 grader. 
2. Riv mandelmassan grovt och vispa samman med äggvitan och sockret, gärna med elvisp. 
3. Klicka eller spritsa ut bottnarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda i 20-25 minuter tills de har fått en fin färg. Låt dem kallna lite på plåten innan du flyttar över dem på en bricka eller dylikt med den runda sidan neråt. Ställ in dem i frysen medans du fixar med smörkrämen så de stelnar lite. 
 
 
Ogräddade bottnar 
 
 
Gyllenbruna, färdiga bottnar 
 
5. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor till daimsmörkrämen. Tillsätt daimen sist. 
 
 
Färdig vispad, fluffig smörkräm. 
 
 
Grovhackad daim 
 
 
Vänd i daimen med en slickepott så att det blandas i hela smörkrämen. 
 
6. Spritsa ut daimkrämen på bottnarna, jämna ev till med en kniv så det blir jämnt i kanterna. 
 
 
Utspritsad daimsmörkräm som jag jämnat till med en smörkniv i plast. 
 
7. Ställ in dem i frysen medans du tillreder chokladen. 
8. Lägg ca 1/3 av chokladen i en kastrull på lägsta värme och rör om då och då. 
9. Lägg resterande choklad tillsammans med oljan i en skål. När all choklad i kastrullen smält, tillsätt resterande choklad och rör om till det smält. 
10. Doppa sedan biskvierna i chokladen och låt stelna lite i kylen. 
 
Min 200g marabou räckte inte riktigt så jag smälte lite vit choklad också, det som blev över spritsade jag över biskvierna :) 
 
 
Riktigt goda var dem!