Janes Cookies

När jag var hemma hos min vän och bakade julgodis så hittade vi ett recept i en "bok" hon köpt på ica med massa recept i. Där fanns cookies med mashmallows och kaffe och de var helt underbara! Behöll segheten i evigheter, även efter de vart frusna. Ska lägga upp receptet här någon dag, orkar inte gå till köket och hämta pärmen nu .. har så stor lägenhet så .. hahah (lat, ja.)

Hej!

Ekar tomt här inne också för tillfället, precis som på den andra bloggen (villeflyttar.blogg.se) men så är det ibland när motivationen inte finns! 

Har såklart bakat sen sist jag bloggade men det är mer det här klassiska så som tigerkaka till Thomas, chokladbollar, sockerkaka, kladdkaka med jordgubbsmousse, budapestbakelser och frallor. Allt det ligger redan uppe här eller är simpla recept som redan finns tillgängliga hos de flesta :) 
 
Tigerkakan däremot kan jag verkligen tipsa om att vispa smör och socker poröst, för att sedan tillsätta ett ägg i taget under omörrning. Smeten blir så mycket fastare än om man gör på det klassiska viset! Så tänk på det när ni bakar sockerkaka eller tigerkaka osv. Smör och socker först, sen ägg. 
 
Har inga stora planer på att baka något spektakulärt inom snar framtid, men jag har lite idéer som jag vill göra, b.la. en fin tårta med ganache som rinner och lite smått och gått. När jag fått tillbaka min bok ska jag absolut baka lite ur den, där finns så mycket fint. 
 
 

Muffins med crumble

Blev sugen på att baka muffins häromdagen, var så länge sen haha! Min absoluta favorit muffins är faktiskt ica´s blåbärsmuffins haha, tror den är från bonjour eller något sånt, men den är så förbaskat god så jag ska baka en som är lika god idag! 
Fick bli blåbärsmuffins med crumble :)
 
Du behöver: 
 
Muffins: 
 
100 g smör
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 dl blåbär, eller annat valfritt tillbehör. 
 
Crumble:
 
75 g smör
2 dl havregryn 
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
 
Sätt igång ugnen på 175 grader. 
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. 
Varva smeten och blåbär i en muffinsform tills den är fylld till 2/3 delar. 
 
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke. Strö sedan lite crumble över muffinsarna och dekorera eventuellt med blåbär. 
 
Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.