Fuskflätor

Hej! Igår bakade jag bullar. Gjorde det smidigt för mig och gjorde fuskflätor, ska visa hur man gör :) 

Bullar
5 dl mjölk
50 g jäst 
150 g socker 
1 ägg 
10 gr kanel eller kardemumma
1.1 kg vetemjöl
200 g rumsvarmt smör 
 
Vaniljfyllning
200 g rumsvarmt smör 
1 dl marsanpulver 
1 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker 

Kanelfyllning
Smör
Kanel 
Strösocker 
Ev russin 

Äpple och kanelfyllning
1 skalat och tunnt skivat äpple 
Kanel 
Riven mandelmassa 
Kanelfyllning



Gör såhär 
1. Blanda kall mjölk, jäst, socker, ägg, kanel och vetemjöl i en bunke. (Degen kommer bli super torr och stenhård) Kör i assistent. 
2. Tillsätt sedan smöret, lite i taget. Nu kommer degen att bli super slibbrig och klabbig men det är bara låta maskinen gå tills den går ihop och blir spänstig och fin, detta tar ungefär en kvart. 
3. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme. 
4. Blanda alla ingredienser till vanilj och/Eller kanelfyllningen till en fin smet och låt stå till användning. 
5. Knåda ihop degen och dela den i två delar. Dela sedan varje del i 2 eller 3 mindre bitar. 
6. Kavla sedan ut varje del för sig till en oval platta. Skär sedan remsor på sidorna som bilden Visar, samt två tjockare remsor uppe och nere. 



7. Bred på fyllningen i mitten och börja med att vika ner den övre tjockare remsan. Vik sedan över remsorna varannan sida i taget så det nästan ser ut som en fläta. När du kommit ungefär halvvägs så viker du upp den nedre tjockare remsan och viker resterande remsor över den. 


Lägg även på russin, äpplen eller vad du vill ha i nu. 


8. Låt jäsa på plåtar ytterligare 1 timme och pensla sedan med ägg och strö över pärlsocker eller vad du önskar. 
Sätt på ugnen på 210 grader.


 
9. Grädda ca 10-12 minuter och låt svalna på galler.  



Här är våra med kanelfyllning i :) 


De med russin i. Tänk på att skilja dem åt då man inte alltid ser innehållet :D 





Äpple och mandelmassa :) jag delade mina tvärs över på längden då de blev breda och tog mycket plats i frysen :) 


Mums! 



Bärtårta

Hej i åskstormen! Har slängt ihop en tårta till kalaset ikväll :) 

Bottnen 
3 lika recept (sök på bloggen) 

Fyllning 1 
After eightfluff 
5 dl vispgrädde 
En halv förpackning after eight 

Värm grädden och chokladen på mycket låg värme tills chokladen smält. Ställ kallt över natten för bästa resultat. Vispa sedan upp som vanlig vispgrädde 

Fyllning 2 
Lemoncurdgrädde 
2,5 dl vispgrädde 
3 maxade matskedar lemoncurd 

Vispa grädden och rör i curden med en matsked tills de nästan är blandat. 

Fyllning 3 
Limecurdgrädde
2.5 dl vispgrädde 
Limecurd

Vispa grädden och rör i curden med en matsked tills de nästan är blandat. 

Överdrag 
Marängsmörkräm
4 äggvitor 
2 1/3 strösocker 
400 g osaltat smör 
2 tsk vaniljsocker 
ev smak och färg

Vispa äggvitor och socker över vattenbad i en rostfri bunke med handvisp tills kristallerna löst sig. Prova gnugga lite mellan fingrarna så känner du om de är färdigt. Tänk på att vattnet bara ska sjuda, om de kokar så blir de äggbitar i bunken.

Vispa smöret och vaniljsocker med elvisp till en fluffig smet.

När äggsmeten är klar så vispar du den med elvisp tills den är kall och de är en tjock och fin maräng. Klicka sedan i lite smör i taget och vispa rikligt mellan varje gång. Kyl gärna lite innan användning för en fastare konsistens. 

Tänk på att bred på ett tunnt lager åt ett och samma håll så inte smulor och fyllningen syns i krämen. Kyl sedan och bred på ytterligare ett lager ända tills krämen är slut och tårtan är täckt och fin :) 


Under spacklingsprocessen


Fylld, megahög tårta. 


Fluffig marängsmörkräm


Mums 


Körsbär, jordgubbar och blåbär.


Mums 




Sommardrink

Hejsan i värmen :) tänkte bjuda på ett recept på en super duper god sommardrink! 

Du behöver
Kokosmjölk (1 burk) 
2 dl koncentrerad ananasjuice
2 dl koncentrerad apelsinjuice 
Saften från 2 citroner 
Ev 2 dl sprit om man vill ha det 
Sprite/fruktsoda osv 

OBS det funkar även med två paket av apelsin/ananasjuice om de inte finns koncentrerad ananasjuice i din matbutik. 

Gör såhär 
Lägg kokosmjölk, juice och citronsaft i en burk och vispa ihop med gaffel. Tillsätt även sprit om man vill ha. (Den fryser inte om man har sprit i, sen smakar den inte sprit heller när man dricker) 
Frys i några timmar och ta sen 4-5 msk i ett stort glas plus läsk över, rör med sked och njut! 
Tänk på att hälla läsken sakta då det blir en liten kemisk reaktion och Skummar mycket i början.