Budapestlängd

Hej på er! 
Igår bakade jag en Budapestlängd till en person på mitt fd jobb. 

Den är dekorerad med grädde, mandariner och florsocker smaksatt med choklad. 

Du behöver 
6 äggvitor 
2 dl socker 
0.5 dl maizenamjöl 
0.5 dl marsanpulver
100-150 g hasselnötter
5 dl vispgrädde 
1 burk mandariner
Ev florsocker och kakao till dekoration 

Gör såhär 
Vispa vitorna och socker poröst. 
Blanda de torra ingredienserna med en gaffel och vänd i äggblandningen. 
Sätt igång ugnen på 175 grader.
Sprita ut horisontella strängar över ett bakplåtspapper tills det är täckt, från långsida till långsida. 
Grädda i ca 15-20 min eller tills den har fått en fin färg. 

Låt den svalna, vänd den sedan och dra loss bakplåtspapperet. 
Vispa grädden och bred på, sprid ut mandariner och rulla ihop den som en rulltårta. 

Skär ev av kanterna för att få snyggare kant på rullen. 

Dekorera ev med spritsad grädde och mandariner. Jag blandade florsocker och lite kakao och pudrade över.


Detta är den "fula" sidan av marängen där den sprack lite vid ihoprullningen, men jag tycker bara den ser mer hemmagjord ut. 



Hoppas den var god iallafall :) 

Lchf tortillabröd

Hej på er! Hoppas allt är bra :) i em har jag gjort hemmagjorda tacobröd till vår tacopizza vi ska äta ikväll. 
 
Dessa bröd är otroligt saftiga och jag tycker de smakar bättre än köpta.
 
Du behöver 
4 dl mjölk 
4 ägg 
100 g riven ost 
4 msk fiberhusk 
3 dl pofiber 
2 tsk bakpulver 
4 krm salt 
Olja 
 
Gör såhär 
1. Väg upp 100 g ost
 

2. Värm mjölken tills den är ljummen, 
 

3, vispa sedan ägg, mjölk och ost. 
 

4. Blanda de torra ingredienserna med en gaffel. 
 

5. Byt till degkrok och blanda samman allt till en deg. 
 

6. Låt allt svälla i minst 10 minuter. 
 

7. Olja ett bakplåtspapper och lägg en degbit ovanpå som du sen täcker med plast. Tryck med handflatorna eller kavla den ca 3 mm tjock och skär ut en cirkel, gör om tills degen är slut. 
 

8. Grädda varje bröd i ca 10 min eller tills kanterna är gyllenbruna.
 

Eko

Oj vad det ekar tomt här på bloggen! :) 
Har varit i thailand i Januari och nu i februari kör jag och en vän fitnessfighten så det blir inte mycket bakat här inte! Iallafall inte till mig själv ;) Har några beställningar som jag givetvis kommer att lägga upp här under tiden. Snart är det mars och då blir det en massa bakning och bloggen kommer rulla igång som innan :D 
 
Hoppas ni har det bra under tiden!