Förberedelser - mössor

Håller på att förbereda inför beställningarna som jag skrev om innan, just nu håller jag på med studentmössor i marsipan! Gör 4 lite större (ungefär som en 5-krona) och sedan 40 st små (ungefär som en 10-krona) Det är pilligt och är inte tillformade helt ännu, är lite skavanker som ska åtgärdas :) 


Grunden och några färdiga! 


Pärlan på är strössel. 


Den vita marsipanen är inte kritvit utan har lite fläckar i sig sen fabrikation men det gör inget :) 

Påbörjat beställningar

Hej! Har precis börjat med lite beställningar jag har till studenten. Ska göra två tårtor till en familj, med choklad och jordgubbsfyllning och sen marsipan runtom som en studentmössa. Sedan ska jag göra 70 cupcakes (mini) med vit chokladfrosting dekorerade med skivade jordgubbar och små studentmössor gjorda i marsipan. Sen ska jag även göra en fyrkantig tårta med rosa marängsmörkräm runtom förmodligen, den är inte helt spikad än! :) 
Här är 47 stycken i blåa formar. Har precis beställt mer formar, tänkte göra 35 gula och 35 blåa! Beställde även ett kit med 200 st blandade färger, och sedan 40 Lila, 40 gröna och 40 rosa :) 


Nya mousser

Har fått hem lite nya mousser jag ska prova någon dag! Det är citron, hallon och körsbär! Jag ääälskar körsbär :D man gör precis som med dom från Tyskland, blandar pulver i 2 dl ljummet vatten och vänder sedan ner det i 3 dl hårt vispad grädde! Hoppas det är gott, isåfall ska jag lätt beställa hem ett gäng :) 


Det är så himla smidigt när man vill göra en tårta snabbt. 
De små burkarna räcker till 2 lager och de stora räcker till 4 lager.