Nutellabullar

Hejsan! Håller på att göra nutellabullar :) Här kommer receptet! 

Du behöver:
50 g jäst 
175 g smör 
5 dl mjölk 
2 dl socker 
1 tsk vaniljsocker 
Lite salt 
1-1.5 L vetemjöl 
Fyllning:
50/50 nutella och smör 
Pensling:
Ägg och pärlsocker 

gör såhär: 
Värm smör och mjölk till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll i lite av degspadet. Blanda i socker, salt och vaniljsocker i resterande degspad och rör så de smälter.
tillsätt de sista degspadet samt vetemjöl i jästbunken och blanda tills degen är smidig och släpper kanterna. Allt vetemjöl kanske inte behövs så ta lite i taget! Låt jäsa till dubbel storlek i ca 30 min, Vispa smör och nutella till en fluffig smet. Kavla ut degen och gör bullarna enligt egna önskemål, låt sedan jäsa i 15 min till. Sätt igång ugnen på 225 grader. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.




After eight kladdkaka med körsbärsmousse

Hej! Håller på att experimentera lite och jag dör så gott det är! Gör en kladdkaka med smak av after eight som är toppad med körsbärsmousse och färska körsbär - mums. 
 
Du behöver: 
2.5 dl socker 
1 tsk salt 
1 dl mjöl 
14 bitar after eight 
2 ägg 
100 g smör 
2 tsk vaniljsocker 
Gör såhär: 
Sätt igång ugnen på 175 grader. 
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt after eight och rör med en sked tills allt smält och blandats. 
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl, salt och vaniljsocker. Häll i smörblandningen och vispa samman. Häll i en springform som du smörjt och bröat. 
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. 
 
Körsbärsmousse 
Du behöver:
3 dl vispgrädde 
4 gelantinblad 
175 g urkärnade och tvättade körsbär 
100 g florsocker 
2 msk citronsaft 
vaniljsocker/vaniljstång 
Några körsbär till dekoration. 
 
Gör såhär: 
Blötlägg gelantinbladen enligt förpackningen. Värm upp grädden till ca 70 grader, tag av från spisen och rör ner gelantinbladen så de smälter. Häll över i en skål och plasta in. Ställ i kylen över natten eller minst 4 timmar. 
Skrapa ur fröna ur vaniljstången om du väljer att använda en sådan. Blanda ut de med en liten del av florsockret. Mixa sedan körsbären med florsockret, vaniljblandningen och citronsaften.  (Här kan man välja om man vill sila bort körsbärsresterna eller ha kvar bitar) Låt denna blandningen stå i kylskåp tills grädden är färdig att användas. Vispa sedan upp grädden fluffigt och vänd i körsbärsblandningen. 
 
Om man tycker det är krånglig att göra mousser själv med gelantin osv så kan man enkelt beställa mousser från olika sidor på internet. Jag har provat citron, hallon och körsbär ifrån b.la. Tårtkonst. Leveransen brukar gå på ett par dagar och en förpackning med 150 gram räcker till 2.5 tårta. Man får alltså en "halv" laddning pulver över, så har man två olika pulver kan man göra den sista tårtan med två olika smaker på ett lager. 
Länk finns ovanför första bilden. 
Länk till moussen: 
http://www.tartkonst.se/atbart-material-ingredienser/mousse-tartfyllning-150g/
 
 
Super kladdig i mitten, fräsch smak av mint och choklad, toppad med en syrlig körsbärsmousse. 
 
 
Mumsiga, söta körsbär. 
 
 
Tårtfat från ikea.
 
 
Härliga små bitar av körsbär i moussen. 
 

Tekakor

Hej på er! Håller på att baka lite tekakor, har knappt något bröd kvar hemma och jag hade alla ingredienserna hemma så nu slipper jag gå till affären, haha :) Älskar att jag blivit en sån som kan få för mig att baka vad som helst mitt i natten - och allt finns hemma! Så skönt :D 
Hittade detta receptet i en grupp på facebook, men gjorde om det lite efter egna önskemål :) 
 
Till er som är stolta ägare till en kitchen aid - Det här receptet går utmärkt att göra i kitchen aiden!! 
 
Tekakor - ca 16 stycken. 
 
100 g smör eller margarin 
4 dl mjölk 
50 g jäst 
2 msk socker 
1 tsk salt 
ca 3 msk brödkrydda - mald. (valfritt, måtta efter smak) 
10 dl vetemjöl 
 
Gör såhär: 
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Jag brukar smälta smöret på 6an, sen tillsätta mjölken, låta kastrullen vara kvar på plattan i ca 30 sek, sedan ta av den och ta fram en handvisp. Sen tillsätter jag kryddan, saltet och sockret och vispar den kallare - närmare bestämt till 37 grader. 
Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Jag använde flatblandaren till kitchen aiden och körde på 3an tills jästen smält. Hälll i vetemjölet, lite i taget och kör på medelhastighet tills degen släpper från kanterna. Koppla bort flatblandaren och lägg över en bakhadduk. Låt jäsa övertäckt i ca 30 min. 
 
Kavla sedan ut degen på ett mjölat bord tills den är ca 1 cm tjock. Stansa sedan ut kakor efter önskemål. Lägg dem på en klädd plåt och låt jäsa ytterligare 15 min. Sätt igång ugnen på 250 gtader.
Nagga med gaffel och grädda i mitten av ugnen i 6-8 minuter. Låt svalna på galler. 
 
 
 
Utstansade kakor innan jäsning nr 2 
 


Jag fick 14 stycken för jag använde en stor stans :) 
 


Luktar fantastiskt! 
 


Mums! 
 


Lycka till med bakandet :D