Marängtårta

 
Håller på att bakar för fullt tills imorgon! Börjar jobba klockan 18.00 så gör alla bottnar och lägger ihop jordgubbstårtan. Marängtårtan som jag gör nu lägger jag ihop imorgon! Jag brukar alltid göra marängtårta där det är både mjuk botten och marängbotten med mandelflarn på men idag gör jag en helt vanlig marängbotten! Tänkte dela med mig av receptet på den :)
 
Du behöver till två bottnar: 
5 äggvitor 
3 dl socker
några droppar ättiksprit eller citron. 
 
börja med att sätta på ugnen på 225 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper på. Ta sedan en ren, torr och HELT fettfri bunke. Är det beläggningar i så förstörs äggvitan. 
 
Vispa sedan äggvitorna tills du kan vända bunken över huvudet utan att det rör sig, fortsätt sedan ett par minuter till för att vara på den säkra sidan ;D 
vänd sedan försiktigt i hälften av sockret och ättikspriten och vänd sedan i resten av sockret. 
Bred ut på plåten till två lika stora cirklar och grädda i mitten ugnen två minuter, sedan stänger du av ugnen och låter marängen stå kvar tills ugnen kallnat. 
 
Jag gör med tre lager maräng så jag använde mig utav 7 äggvitor och ca 4.5 dl socker :) 
 
 

Midsommartårta

(Bilden hamnar överst när jag bloggar i mobilen via safari för appen är sämst och dör HELA tiden)
 
 
 
Håller på att baka midsommartårtan nu, eller en utav dem. Vi ska ha marängtårta också men den får jag se om jag hinner göra innan jobbet annars får det bli imorgon på morgonen :) håller på att vispa ägg och socker i min kitchen aid, så jäkla skönt att slippa göra det manuellt! Kommer baka en himla massa tårtor nu när det är så smidigt :D ska vara jordgubbsmousse och chokladmousse i den här tror jag, i marängtårtan ska det bara vara grädde och jordgubbar och lite vaniljsås i mellan :) lägger upp bilder Sen! 
 

Nu blir det tårtor

Igår tog jag stundenten och hade så förbannat kul så det går inte ens sätta ord på det, men det jag egentligen ville skriva var om mina fantastiska presenter! Jag fick min älskade kitchen aid som var pärlemovit och glittrade så fint. Sedan fick jag även boken "lomelinos tårtor" som jag ska inspireras ifrån och göra roliga och goda tårtor! Kommer dock inte göra exakt likadana då hon använder sig väldigt mycket av smörkräm både inuti och utanpå vilket blir väldigt mastigt att äta .. Men bottnar och utseende kommer jag absolut använda mig av! Köp boken om ni inte har den, det finns bilder på färdiga resultat, tips på hur man gör bottnar, steg-för-steg bilder på hur man spritsar osv, verkligen helt fantastisk! Jag fick i princip bara saker till köket vilket jag önskat mig, det passar alldeles perfekt nu när jag ska flytta snart med! :D Är så glad och det kommer bli ÄNNU roligare att baka nu :D