Fuskflätor

Hej! Igår bakade jag bullar. Gjorde det smidigt för mig och gjorde fuskflätor, ska visa hur man gör :) 

Bullar
5 dl mjölk
50 g jäst 
150 g socker 
1 ägg 
10 gr kanel eller kardemumma
1.1 kg vetemjöl
200 g rumsvarmt smör 
 
Vaniljfyllning
200 g rumsvarmt smör 
1 dl marsanpulver 
1 dl strösocker 
2 tsk vaniljsocker 

Kanelfyllning
Smör
Kanel 
Strösocker 
Ev russin 

Äpple och kanelfyllning
1 skalat och tunnt skivat äpple 
Kanel 
Riven mandelmassa 
Kanelfyllning



Gör såhär 
1. Blanda kall mjölk, jäst, socker, ägg, kanel och vetemjöl i en bunke. (Degen kommer bli super torr och stenhård) Kör i assistent. 
2. Tillsätt sedan smöret, lite i taget. Nu kommer degen att bli super slibbrig och klabbig men det är bara låta maskinen gå tills den går ihop och blir spänstig och fin, detta tar ungefär en kvart. 
3. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme. 
4. Blanda alla ingredienser till vanilj och/Eller kanelfyllningen till en fin smet och låt stå till användning. 
5. Knåda ihop degen och dela den i två delar. Dela sedan varje del i 2 eller 3 mindre bitar. 
6. Kavla sedan ut varje del för sig till en oval platta. Skär sedan remsor på sidorna som bilden Visar, samt två tjockare remsor uppe och nere. 



7. Bred på fyllningen i mitten och börja med att vika ner den övre tjockare remsan. Vik sedan över remsorna varannan sida i taget så det nästan ser ut som en fläta. När du kommit ungefär halvvägs så viker du upp den nedre tjockare remsan och viker resterande remsor över den. 


Lägg även på russin, äpplen eller vad du vill ha i nu. 


8. Låt jäsa på plåtar ytterligare 1 timme och pensla sedan med ägg och strö över pärlsocker eller vad du önskar. 
Sätt på ugnen på 210 grader.


 
9. Grädda ca 10-12 minuter och låt svalna på galler.  



Här är våra med kanelfyllning i :) 


De med russin i. Tänk på att skilja dem åt då man inte alltid ser innehållet :D 





Äpple och mandelmassa :) jag delade mina tvärs över på längden då de blev breda och tog mycket plats i frysen :) 


Mums! 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: