Ljust bröd i långpanna

75 g jäst för matbröd
75 g smör 
7.5 dl mjölk
1 msk strösocker
1.5 tsk salt
1080-1170 g vetemjöl (ca 18-20dl) 
 
Finfördela jästen i en bunke. Smält smöret och rör i mjölken, salt och socker. Värm till 37 grader och häll över jästen och lös upp. 
 
Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Strö över lite vetemjöl. Jäs under duk i ca 40 minuter. Ta upp degen på ett bakplåtspapper och lägg över i en långpanna. Tryck ut degen jämnt och låt jäsa i ytterligare 30 minuter. 
Sätt igång ugnen på 200 grader och grädda i nedre delen i ca 25-35 minuter. Låt svalna på galler och skär i önskad storlek. 
 
Detta är ett sådan bröd som är gott att toppa med olja och oregano och göra till "pizzabröd" 
 
 
Mums!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: