Dumlekakor

Gjorde en favorit i repris nu till jobbet ikväll, nämligen gamla hederliga dumlekakor med noblesse :) 

Du behöver: 
24 st 
400 g smör eller margarin 
6 dl vetemjöl 
2 dl strösocker 
2 tsk bakpulver 
1 påse dumlekolor (220g) 
1 ask noblesse 

Gör såhär: 
Sätt igång ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienserna i en matberedare och kör ihop till en deg. Kyl om den är för lös för att forma. Lägg sedan ut aluminuimformar på plåt. Forma degen till en korv och dela i 24 delar och rulla sedan varje bit till en boll. Lägg i formarna, tryck i en dumlekola och grädda i ca 10 minuter. Lägg på en noblesse på varje kaka direkt efter gräddning. Förvara i frys. 

Dessa tinar super snabbt så man kan ta fram ett par stycken när man får gäster! 








Har man ont om dumle hemma kan man med fördel klippa dem itu och ha en halva i varje kaka, blir precis lika gott! 




Färdiga och otroligt goda! 



Blev exakt 24 stycken! Hade kunnat bli fler men gjorde några lite större :) 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: