Budapesttårta

Gjorde budapesttårta för några veckor sedan, två olika faktiskt. Tänkte skriva receptet på bottnarna jag använde så de ligger tillsammans med tårtan i arkivet! 
 
För en fyrkantig tårta med 3 bottnar. 
Du behöver: 
6 äggvitor 
4 dl socker 
150 g hasselnötter
0.5 dl maizena majsstärkelse 
0.5 dl marsan 
 
Fyllning: 
6 dl vispgrädde 
1 dl hård marsansås 
mandarinklyftor 
 

Gör såhär: 
 
Vispa äggvitorna till hårt skum. Häll sedan i sockret medans du blandar, lite grann i taget. Blanda ihop nötterna, maizena och marsanpulvret. Vänd ner nötblandningen i äggsmeten med en slickepott tills allt är blandat. 
Fyll en spritspåse. Sätt igång ugnen på 175 grader.
Spritsa sedan ut 3 stycken fyrkanter på bakplåtspapper. Jag spritsade 10 ränder i varje fyrkant. Mät ut så du får 3 lika stora bottnar och börja gärna med lite mindre fyrkanter och fyll sedan på efter hand så att smeten räcker till alla. 
 
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min eller till de har fått en fin färg på ytan. 
 
När bottnarna kallnat helt så blandar du ihop marsansås med 3 dl vispad grädde (detta är det som kallas glasskräm) Bred ut hälften av glasskrämen på den första bottnen tillsammans med mandariner, lägg på nästa botten och häll på resten av fyllningen plus mandariner. Lägg sedan på översta botten och dekorera som du vill. Jag spritsade ut 3 dl vispgrädde och sparade en "ruta" i mitten där jag spritsade ut choklad och la ut mandariner. 
 
Lycka till!
 
En rund och en fyrkantig tårta :) Observera att de är en sats till varje tårta!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: