Marängsmörkräm med jordgubbssmak

Marängsmörkräm med smak av jordgubb

Hej i regnet! Tänkte bjuda på ett fantastiskt gott recept på marängsmörkräm som smakar jordgubb! Har aldrig gillat marängsmörkräm eftersom jag tycker smaken av just smör är för stark, men inte här inte! Så god. 
 
Du behöver: 

4 äggvitor 
2 1/3 dl socker 
400 g smör 
2 tsk vaniljsocker 
lite florsocker 
jordgubbsessence (valfritt) 
 
Gör såhär: 

Tärna det rumstempererade smöret och häll i en bakmaskin, tllsätt vaniljsocker och ca 1 dl florsocker. Vispa på full effekt. Smaka efter ett tag och om saltet från smöret tränger igenom kan man ha i lite mer florsocker. 
Häll äggvitorna och sockret i en rostfri skål och ställ över vattenbad på medelvärme (jag har på 3an, 6 är max)
Vispa med handvisp tills sockerkristallerna smält och inget socker är kvar i botten. Känn mellan fingertopparna om det är lent när du gnuggar. 
Töm ur smöret ut bakmaskinen och rengör bunke och visp noga så inget fett finns kvar. 
Häll över äggsmeten och vispa tills det bildar styva toppar.
Klicka i smöret lite i taget och vispa på medelhastighet. Den blir lite lös men det gör inget. 
När allt smör är i så kör du på högsta hastighet i ungefär 5 minuter tills den blir vit och fluffig. Ha sedan i lite färg (valfritt) och smak. Vispa ihop tills du är nöjd med smak och färg och ställ sedan lite i kyl. 
 
Lycka till! 
 
 



 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: