Smörkräm - recept

Hej :) håller på med två tårtor till studenten idag, så just nu spacklar jag med smörkräm varvat med paus för kylning innan jag kör nästa lager, så jag passar på att dela med mig av receptet! 

Smörkräm till fodring av tårta: 
230 g smör 
500 g florsocker
4 tsk kokhett vatten 

Gör såhär: 
Vispa smöret fluffigt med elvisp. Tillsätt florsocker lite i taget och vispa ihop. Häll i vattnet och vispa sedan till en vit och fluffig smet. 

Spackla sedan tårtan på sidorna så fyllningarna försvinner, de gör inget om de är lite genomskinligt än så länge. In i kylen. Spackla igen runt om så det blir jämna och fina kanter, in i kylen. Spackla sedan ovansidan och kanterna tills de är jämnt överallt och inga smulor syns. Ställ kallt medan du kavlar sockerpasta eller marsipan och täck sedan tårtan. Anledningen till att man lägger extra tid på fodringen med kylning i mellan är för då blir tårtan rak och jämn snabbare när du lägger på sockerpastan eller marsipanen. 









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: