Tårtbotten
Tänkte dela med mig återigen av receptet på mina tårtbottnar, även beskriva hur man gör dem med chokladsmak!
Färdig bottnen, där ser man hur kanterna är klädda!
Mums! Luktar super gott. Jag har använt en form som är 23 cm i diameter och bottnen blir ca 1.5 dm hög :)
Man har ju som sagt tre lika stora glas.
Glas 1: fyll med äggen.
Glas 2: fyll med lika mycket strösocker som ägg.
Glas 3: fyll med 2/3 vetemjöl och 1/3 potatismjöl. Toppa med bakpulvret.
Det ska alltså vara samma mängd i alla tre glasen!
Vispa sedan ägg och socker i minst 5 minuter!
Vänd sedan i mjölblandningen med slickepott tills allt är blandat. Klä en springform med bakplåtspapper i bottnen och på kanterna och fyll den med smeten, grädda i ca 40 minuter längst ner i ugnen eller tills Stickan kommer ut torr.
Här kommer mängden för olika storlekar på formar:
Springform 23 cm: 5 ägg, 2 tsk bakpulver.
Springform 26 cm: 6 ägg, 2.5 tsk bakpulver.
Springform 30 cm: 8 ägg, 3 tsk bakpulver.
Vill man göra med choklad smak så fyller man glaset med vetemjöl med 1/3 vetemjöl, 1/3 kakao och 1/3 potatismjöl.
Färdig bottnen, där ser man hur kanterna är klädda!
Mums! Luktar super gott. Jag har använt en form som är 23 cm i diameter och bottnen blir ca 1.5 dm hög :)