Tårtbotten

Tänkte dela med mig återigen av receptet på mina tårtbottnar, även beskriva hur man gör dem med chokladsmak! 

Man har ju som sagt tre lika stora glas. 
Glas 1: fyll med äggen. 
Glas 2: fyll med lika mycket strösocker som ägg. 
Glas 3: fyll med 2/3 vetemjöl och 1/3 potatismjöl. Toppa med bakpulvret. 

Det ska alltså vara samma mängd i alla tre glasen! 

Vispa sedan ägg och socker i minst 5 minuter! 
Vänd sedan i mjölblandningen med slickepott tills allt är blandat. Klä en springform med bakplåtspapper i bottnen och på kanterna och fyll den med smeten, grädda i ca 40 minuter längst ner i ugnen eller tills Stickan kommer ut torr. 


Här kommer mängden för olika storlekar på formar: 
Springform 23 cm: 5 ägg, 2 tsk bakpulver. 
Springform 26 cm: 6 ägg, 2.5 tsk bakpulver. 
Springform 30 cm: 8 ägg, 3 tsk bakpulver. 

Vill man göra med choklad smak så fyller man glaset med vetemjöl med 1/3 vetemjöl, 1/3 kakao och 1/3 potatismjöl. 


Färdig bottnen, där ser man hur kanterna är klädda! 



Mums! Luktar super gott. Jag har använt en form som är 23 cm i diameter och bottnen blir ca 1.5 dm hög :) 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: