Julkakor a`la Emma

Alla vet väl att dessa klassiska dumlekakor med noblesse är helt enormt goda? Här är en annan variant som smakar juligt och alldeles underbart! 
 
Dessa kakor smakar helt ljuvligt! Den sega kolan i mitten smakar exakt så som det luktar på julaftons morgon och den goda smaken av kanel i degen fullkomligt smälter i munnnen, sen toppad med en god, tunn noblesse! 
 
 
 
 
Kakan

200 g smör 
1 dl socker 
3 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
Dumle gingerbread
1 ask noblesse 
Aluminuimformar 
 
Gör såhär

Sätt igång ugnen på 200 grader. 
Lägg alla ingredienserna förutom dumle och noblesse i en matberedare/bakmaskin och kör ihop med degkrok till en jämn smet. 
Lägg ut formarna på en plåt och rulla små kulor och lägg i varje form. Skala dumlekolan och tryck ner en i mitten av varje boll så den trycks ut. Grädda i mitten av ugnen i 10 min. 
Lägg på noblessen direkt när du tagit ut dem ur ugnen, så den täcker dumkekakan. 
Dessa går utmärkt att frysa och plocka fram när man får oväntat besök då de tinar på ett par minuter. 
 
 
 
Dessa små godbitar hittade jag på ica idag och kunde inte låta bli att köpa :) 
 
 
Färdiggräddade kakor, innan noblessen åkte på.
 
 
Innan gräddning. Tryck ner dumlen så kakan pressas ut lite :) 
 
Lycka till! 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: