Lingonbröd

Hallå på er!
Ikväll vankas det ljusparty hemma hos mig, vad är bättre än en anledning att baka? 
Lingonbröd, tekakor, mazariner, hallongrottor och biskvier kommer det bjudas på, haha! 
 
Här kommer en favorit i repris, nämligen lingonbröd! 
 
Du behöver 
3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
3 dl rågmjöl 
4 tsk bikarbonat
1.5 dl sirap
1.5 dl lingonsylt (rårörda lingon blir bäst!)
6 dl filmjölk 
 
Gör såhär
Sätt igång ugnen på 175°C.
Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Slå över de blöta och rör ihop till en gegga. 
Smörj och mjöla två brödformar (jag använder alltid grahamsmjöl) 
Fördela smeten i formarna och grädda i mitten/nedre delen av ugnen i 1 timme eller tills brödet är 90°C inuti. 
 
 
Detta bröd förknippar jag alltid med jul, det är sååå gott. Super saftigt med lingonen i, och så enkelt att göra! 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: