Lyxbrownies

Dessa lyxiga brownies är helt makalöst goda! Kladdig Choklad, smälta mashmallows, krämig dulche de leche och chokladganache .. Mums! 




Du behöver 
1 form, 20x30 cm 

Browniebotten
120 g ljus choklad 
120 g smör 
3 dl socker 
1.5 tsk vaniljsocker 
2 ägg 
3 dl vetemjöl 
3 msk kakao 
1 krm salt 
100 g vit choklad 

150 g mini mashmallows
En burk karamelliserad mjölk 

Tryffeltäcke 
150 g ljus choklad 
100 g hit choklad 
1.5 dl grädde 

Gör såhär 
Sätt igång ugnen på 175 grader. 
Smält smöret. Rör i den ljusa chokladen tills den smält och allt är blandat. Häll över i en bunke och tillsätt socker, vaniljsocker, salt och ett utav äggen. Vispa ihop. Tillsätt det andra ägget och vispa. Sikta sedan ner vetemjöl och kakao och vispa ihop på låg hastighet. Krossa den vita chokladen och blanda ner den i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i formen och häll ut smeten ovanpå, grädda i ca 15 min. 

Tag ut kakan ur ugnen och häll över mashmallowsen. Ställ in en snabbis i ugnen igen tills de har smält, de ska inte få färg utan man får hålla koll. 

Mashmallows innan gräddning. 

Lägg den karamelisserade  mjölken i en spritspåse och spritsa ut över mashmallowsen tills nästan hela kakan är täckt, ställ åt sidan medans du gör tryffeltäcket. 

Såhär ser burken ut.


Utspritsad kola på smälta mashmallows

Koka upp grädden under omrörning. Häll i chokladen och rör till en blank, slät kräm. Häll sedan ut över kakan och låt svalna/stelna i kylen. 








Kommentarer
Jenny

Gud så gott!

Svar: Det var det också! Riktiga mumsbitar :D
Emma Johansson

2014-09-16 17:26:47
URL: http://citronerochmakaroner.blogg.se
Paulina Suonvieri

Om man ska unna sig- då ska man unna sig rejält. I alla fall om man kollar på detta receptet! Ser och låter helt fantastiskt, och det vattnas i munnen! ;D


Kanske detta är en "kitchen story" du vill att fler läsare ska få se? Eller något annat recept du har? :) Jag har en ny ide på min blogg som heter "läsarrecept" som innebär precis det du nog kan gissa- att ni delar med er av era kökskreativiteter i syfte att vi ska hitta nya inspirerande recept och bloggar. Ber om ursäkt om du ej gillar sådana här kommentarer, men tycker du har en riktig kökstalang som är värd att dela med sig av till andra :)


//hundredkitchenstories.blogg.se

Svar: Det låter ju jätte intressant! Maila mig gärna och berätta mer :) [email protected]. Ha en toppen dag!
Emma Johansson

2014-09-16 19:49:00
URL: http://hundredkitchenstories.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: